Errata till Spelsamlarboken – NES och SNES (ISBN 978-91-633-7209-4), april 2014

Följande fel har upptäckts:

Sidan 20, rad 2: ”Mode 7-Tekniken” ska vara ”Mode 7-tekniken”.

Sidan 83, fjärde till tredje raden räknat nedifrån: ”oup-packade” är felstavat. Korrekt stavning med den aktuella avstavningen är ”oupp-packade”.

Sidan 93: ”GS/S” framför Gumshoe ska vara ”GS/s”. Första utgåvan har SCN-märkning endast på manualen. Kassetten är omärkt.

Sidan 103: Titeln ”Foreman for Real Boxing” är fel. Korrekt titel är ”Foreman for Real”.

Sidan 106: Sensible Soccer: European Champions och Starwing Competition har fel titelkoder. Rätt koder är 8S respektive FU. (FO är vanliga Starwing.)

Sidan 120: Starcraft har fel årtal. Årtalet 1997 är återgivet från den aktuella tidningen, men rätt årtal är 1998. Längre ned på samma sida är ”Electronic Gaming Monthly” felstavat.

Med anledning av felstavningen orsakad av avstavning (oup-packade) bör avstavningarna i allmänhet också kommenteras. Avstavningar är egentligen aldrig önskvärt, men när det blir nödvändigt att avstava så kan det göras någorlunda snyggt eller mindre snyggt och då finns det olika rekommendationer att luta sig mot, till exempel så är Svenska Akademiens råd att gå efter ordledsgränser. Det innebär att ordet ouppackad helst ska avstavas o-uppackad. De avstavningar som finns i Spelsamlarboken är det sättaren Lisa Sjöblom som har åstadkommit, inte jag som författare, och de följer inte alltid de rekommendationer som finns. Av de avstavningar som jag anser kunna lämna något övrigt att önska är det emellertid bara oupp-packade som har fört med sig ett stavfel. Övriga är alltså inte tillräckligt felaktiga för att höra hemma i en errata, även om de inte heller är skickade att fungera som skolboksexempel.

Sebastian Holmberg, Spelsamlarboksförlaget

Tillägg: Errata i pdf-format.

4 kommentarer:

 1. Beställde spelsamlarboken från Adlibris igår men fick mail idag att den var helt slut :( Hur kan jag få tag i boken?

  SvaraRadera
 2. Boken är slutsåld, men finns att låna på bibliotek. Sök på bibliotek.se (skriv bara "Spelsamlarboken" i enkel sökning) och se om den finns i din närhet.

  SvaraRadera
 3. Tjo! Kan du inte göra erratan som pdf så man kan skriva ut den och lägga den i boken?

  SvaraRadera
 4. Jag kan passa på att göra en grafiskt prydlig errata (i pdf-format) när det är dags för sättningsarbetet med nästa utgåva av Spelsamlarboken. Det blir i så fall en uppgift för bokens sättare (grafiska formgivare) Lisa Sjöblom.

  SvaraRadera