torsdag 7 juni 2018

Spelsamlarbloggen: 150 000 visningar

Spelsamlarbloggen passerar idag 150 000 visningar sedan starten 2011. Det innebär 50 000 visningar på drygt två år. Innan dess hade bloggen 50 000 visningar på knappt två år, medan de första 50 000 tog tre år att få ihop. Tar man hänsyn till lägre uppdateringsfrekvens kan det rentav vara fler som läser varje nytt inlägg nu än när bloggen hade som flest visningar i snitt per dag.

Fördelningen på världens länder ser ut så här:


Av de 50 000 visningarna sedan 100 000 visningar har Sverige 33 200, Ryssland 6 800, USA 2 500, Tyskland 1 100 och Norge och Ukraina 700, avrundat. Dessa vyer per land kan sättas i relation till länkande webbplatser:


Länkningar från svenska (.se), amerikanska (.com) och norska (.no) Google överensstämmer någorlunda med vilka länder bloggen visas i, men man saknar .ru, .de och .ua (för Ryssland, Tyskland och Ukraina). Tyska visningar kan delvis förklaras av länkning från snes-forum.de, men i Ryssland och Ukraina finns det rimligen inte en enda läsare. Visningarna där förblir en gåta.

Det näst vanligaste landet att läsa Spelsamlarbloggen i?

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag skriver själv på en egen blogg, hittade till din när jag googlade på "visningar blogg usa ryssland". Jag har nämligen exakt samma problem, massor med visningar från USA, Ryssland m.fl, och det rör sig med all sannolikhet om "bottar", sökspindlar eller dylikt som förstör statistiken.

  SvaraRadera
 2. De söker av bloggar i jakt efter exempelvis de som inte förhandsmodererar kommentarer för att lägga upp kommentarer med länkar som inte leder till något bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länkar tillhör de få HTML-koder som faktiskt fungerar i kommentarer, annars får man felmeddelande på det mesta:

   Din HTML-kod kan inte accepteras: Taggen är inte tillåten: FONT

   Förutom länkar medges också bland annat fetstil och kursiv stil. Egendomligt kan man tycka, med tanke på att länkar kan ge avsevärda bekymmer, men det är inget jag styr över.

   Radera