söndag 11 februari 2018

När är NES-samlingen komplett?

När man på frågan om A4-manualer väljer att svara ”Nej, jag samlar på Nintendo”, vad räknar man då som en komplett NES-samling? Jag har lagt upp en undersökning för att försöka utröna hur det förhåller sig därmed. Eller är det så att de flesta fortfarande inte skiljer på Bergsala och Nintendo?

Svarsalternativet 200 innebär alltså SCN-spelen och 210 inkluderar även de tio spelen med spansk flagga, som står med på samma sida. I 214 medräknas även Smurfarna, Astérix, Spider-Man: Return of the Sinister Six och George Foreman’s KO Boxing. Passar inget av alternativen så väljer man Annat, och förtydligar i en kommentar om man så önskar.

5 kommentarer:

 1. Hej, jag har ett exemplar av Super mario 3, NOE Classic serie. Instruktioner på svenska medföljde i A4-format. Har även sett ett tyskt ex. av Zelda 2 med A4 instruktioner. Du kanske har listat dessa utgåvor någonstans? Tack för en bra och intressant blogg! Mvh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte ett spanskt Zelda II du har sett? Bergsala köpte in spanska utgåvor av tidigare släppta spel, försåg dem med A4-manual och sålde dem billigt under namnet Golden Classic Serie. Dit hör följande titlar:
   Track & Field II
   Blades of Steel
   Kid Icarus
   R.C. Pro-Am
   Little Nemo: The Dream Master
   The Legend of Zelda
   Zelda II: The Adventure of Link
   Top Gun 2

   Radera
 2. Hej igen, skulle vara tacksam om någon kan komma med info om SMB3 noe med svensk A4. Hittar ingen info någonstans. Angående Zelda 2 så är det tysk text på boxen, med A4 manual inkluderad, återstår att se om det är svenska. Ska försöka luska reda på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I boken NES-XX-SCN står det att spelet gavs ut i en tysk version i slutet. 1994 är en kvalificerad gissning från min sida.

   Radera
 3. Hej och tack! Jag har fått tag i Zelda 2 nu. Det var en FRG/DAS version med svartvit manual på 16 sidor. Den är från Electronic fun och är på danska. Om du eller någon annan vill ha bilder så är det bara att säga till :)

  SvaraRadera