onsdag 18 januari 2017

Sidan Dyraste spelen uppdaterad

Sidan Dyraste spelen någonsin på den svenska marknaden är nu uppdaterad med spel som har sålts för minst 10 000 kronor de senaste månaderna. En del affärer väljs bort därför att försäljningen inte har skett öppet och informationen är otillräcklig. Helst ska det gå att följa budgivningen och om budgivning inte har skett så bör åtminstone alla uppgifter kunna fyllas i för att det ska vara lönt att ta med affären.

Som påtalats tidigare så är affärerna med de högsta köpeskillingarna ingen vidare indikator på värdet, för de genomsnittliga priserna – även med hänsyn till skick – är mycket lägre. I många fall är det två budgivare som har dragit iväg så att den tredje högsta hamnar på kanske hälften av det vinnande budet. Ändå är sidan och inlägg som handlar om de dyraste spelen de mest lästa på bloggen, förmodligen för att många sökningar leder dit.

Bland de nu tillagda spelen finns World of Warcraft, som med 17100 kronor är jättemycket dyrare än något annat PC-spel. WoW torde med sin stora skara synnerligen hängivna spelare ha jämförelsevis väldigt många spelade timmar, men det är förstås omöjligt att säga säkert om det är det mest spelade spelet. Hursomhelst visade det sig även ha högt samlarvärde, och det är därmed inte längre enbart Nintendo på listan.

3 kommentarer:

 1. Tjo, du kan få lägga till mitt Ren & Stimpy (Mega Drive) på listan. Såldes för 10 000 kr till en finländare 2015-06-XX. Komplett svart utgåva, betydligt ovanligare än den blåa vanliga.

  Har även sålt den svarta utgåvan av McDonald's TreasureLand Adventure (Mega Drive) för 6500 kr till en engelsman för några år sedan. Samma sak där att den blåa är vanlig. Skulle tippa att det var samma år.

  Privata affärer över mejl bara.

  /Sol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill finländaren och engelsmannen vara anonyma?

   Radera
  2. Jag minns ärligt inte vilka de var så du kan kanske skriva "till engelsman" typ? Tror jag fann båda på Retrocollect-sidan. Har fått ett bud på £750 på mitt andra McDonald-spel så risken är att det säljs snart också.

   Radera