måndag 12 oktober 2015

Relaterade hemsidor och bloggar


bloggarna har tagit över internet..

en googling på "blog" ger svindlande 3,560,000,000 träffar.
"blogg" ger 61,600,000.

och "porn" ger bara ynka 177,000,000...


Till och med jag har en blogg :roll:
Men det är för en skoluppgift så det är ok :wink:


Blogg nåt som går att äta? :P

– Tawny, BelfegorC4 och Wezper i chatt-tråden på NESdb (numera sndb), 4 november 2008.

Ja, bloggar, eller web-loggar som det är en förkortning för, har inte alltid (eller kanske aldrig) haft gott anseende i forumkretsar, som den form av envägskommunikation det är och som det finns så mycket av utanför internet. Och surfar man på diverse bloggportaler hittar man förmodligen inte ett överflöd av matnyttig information att bearbeta, men mycket produktplacering och reklam. Och Spelsamlarbloggen kan väl ses som reklam för Spelsamlarboken, reklam som faktiskt verkar fungera även om det är svårt att veta vad som avgör ett beslut att köpa boken.

I alla fall så finns det åtminstone några spelsamlare eller personer som är kunniga om spel som driver någon form av blogg eller hybrid mellan hemsida och blogg (egentligen är det kanske ingen jätteskillnad mellan hemsida och blogg, men blogg fanns inte som ord före 2003 eller däromkring så då kallades allt för hemsidor) och jag tänkte samla lite länkar till dessa. På Retrospelsfestivalen var två av huvudpersonerna Jimmy Wilhelmsson och Heidi stopXwhispering, och deras bloggar heter Spelpappan respektive Retro-Video-Gaming.

Det finns väl en viss distinktion i att hemsidor men inte bloggar i ganska stor utsträckning kan vara värda att besöka eller ligga i favoriter även om de inte uppdateras kontinuerligt (eller rentav alls). Så är till exempel nes.kreese.com en konstant referenssida medan Poppémon som har tydlig karaktär av blogg är svår att rekommendera när senaste posten handlar om Retrogathering Winter Edition. Retrospelsmässan har sin hemsida, med karaktär av blogg, som uppdateras även nu när det inte vankas mässa. Bland annat driver de på för att avskaffa automatspelslagen.

Länkarna hittas i högerspalten. Jag lägger gärna till fler men internet stort och man får börja någonstans, i det här fallet med personer som jag träffade och pratade med på Retrospelsfestivalen, som alltså skriver på de länkade sidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar