lördag 3 oktober 2015

Mässornas månad


Lönehelgen i september fram till lönehelgen i oktober tycks vara förstahandsvalet för alla mässarrangörer. Förra helgen var det, förutom Retrogathering, Dreamhack i Stockholm och Bokmässan i Göteborg. I oktober är det bland annat Comic Con Gamex, Retrospelsfestivalen, Zombiemässan och Retrogames Stockholm. Retrospelsmässan har aviserat uppehåll och då är frågan om inte någon har skäl att köra en mässa på våren istället för hösten. Att ha en extra mässa behöver däremot inte vara så smart som det låter; RG Winter var ingen succé. Hursomhelst så var RG nu tillbaka i bra slag och det fanns nog ingen som kunde vara missnöjd.

Jag hade förmånen att ha bord i det lilla tredje rummet som inte har använts på Retrogathering förut. Rummet låg lite avsides men de flesta verkade hitta dit och det blev proppfullt med besökare där också. Gaminggrannar (två av dem, Emelie var hemma med sin Aran) hade också bord i rum tre, och deras video från mässan är till största delen inspelad där. Sevärd video som vanligt från grannarna.

Nästa mässa för Spelsamlarboksförlaget blir alltså Retrospelsfestivalen 10 oktober. Därefter eventuellt också Zombiemässan på samma plats, Stapeln i Malmö, 24 oktober.

Rådslag om prissättning på Mr. Gimmick. Från vänster Lyret, jag, ok64ismine och DAVE. Bild från Gaminggrannar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar