torsdag 15 januari 2015

Dyraste spelen-listan nu aktuell igen

Hösten 2014 var en högintensiv period på spelsamlarmarknaden. Vad som har såldes då, och till vilka priser med mera finns nu med i sammanställningen Dyraste spelen någonsin på den svenska marknaden.

Många affärer görs numera upp genom enbart personlig kontakt och självklart blir många av de affärerna inte kända. I kända affärer, som rapporteras av säljaren, blir det allt vanligare att köpare väljer att vara anonyma. Därmed finns det många fall där den enda informationen som finns att tillgå är titel, pris, datum och säljare (dvs inte bilder, budgivning, köpare m.m.), med säljaren som källa, vilket förvisso inte behöver göra uppgifterna otillförlitliga, men däremot kan det få alltihop att kännas mindre angeläget. Möjligen kommer jag framöver att exkludera affärer framöver där spelen inte har annonserats eller auktionerats ut på en öppen marknad, tillräckligt öppen för att jag ska kunna titta på auktionen (med budgivning) eller annonsen (med bilder och annat).

Ökningen av antalet dyra spel kan visas med ett stapeldiagram. 2014 var spelen som såldes för minst 5000 kronor fler än alla år tidigare sammanlagt. Att 2007 och tidigare år saknas är för att inga spel såldes så dyrt då.
Spelaffärer per år med köpeskilling om minst 5000 kronor.
 
2015 har börjat lugnt på 5000+-nivån, med hittills bara ett Balloon Fight Crystal Screen igår (14 januari) där omdömen ännu inte har lämnats. Ett Stadium Events var över 5000 kronor men under reservationspriset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar