söndag 2 november 2014

Tradera sista veckan i oktober

Med genomgångar av Traderas spelmarknad var 60:e dag, så länge som auktionerna ligger kvar på Tradera efter att de är slut, hamnar genomgångarna stegvis i otakt med månadsskiftena, och september och oktober avhandlades alltså redan 25 oktober; och dessutom bleve julafton nästa datum för genomgång, så därför kommer här en redogörelse för försäljningar gjorda sista veckan i oktober som är värda att uppmärksamma, vilket förskjuter datumet för nästa genomgång till ganska exakt årsskiftet. Och visst har det hänt saker den senaste veckan.

Allra mest utmärker sig Teenage Mutant Hero Turtles IV – Turtles in Time för 7152 kronor. Samma säljare, dajolol, fick också sålt ett Super Metroid för 5655 kronor, faktiskt till samma köpare. Tredje högsta budgivarna i de auktionerna hade 5513 respektive 4700 kronor, vilket är ganska nära och indikerar att de här titlarna i jämförbart skick har en lägstanivå någonstans där. Och det innebär förstås att de har ökat väldigt mycket i pris. Nästan på dagen fem år tidigare såldes ett Turtles in Time i kvalitet 10 (alltså motsvarande eller bättre skick) för 990 kronor. Säljare var lofo, köpare vhailor och jag var tredje högsta budgivare på 501 kronor. Tvåa var Fredrik_S_84, också det en känd samlare. I Super Metroid-historiken finns ett motsvarande (eller bättre) exemplar för 1764 kronor, köpt 2008 av spett82 (en köpare som återkom i början av det här året och förekommer flera gånger på ”Dyraste spelen någonsin på den svenska marknaden”).

I NES-kategorin har Herr-Simon försökt sälja ett Mr. Gimmick men utan att få bud i nivå med reservationspriset, och detsamma gäller för Jussi83 och Panic Restaurant. Tidigare i oktober fick Jussi83 8000 kronor för spelet, men högste budgivaren HMA_86 genomförde inte affären. Den auktionen är ett bra exempel på hur viktigt det är med budgivarna bakom de två i toppen (som alltid är max ett budsteg ifrån varandra), för när spelet lades upp igen blev budet bara 5100 kronor, vilket alltså var under reservationspriset.

Utanför marknaden finns ett par saker att notera i oktober: sndb blev Town, 2000 medlemmar, kanske med viss luft i siffrorna. Bloggen snittade mer än 100 visningar per dag: rekord.
 
Nu är sndb lite större än så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar