söndag 5 oktober 2014

RG14

Bitvis var det på gårdagens Retrogathering svårt att intala sig att mässan faktiskt inte är den största i sitt slag i Sverige. Särskilt de två tre första timmarna var hektiska och något helt annat än när jag senast var på RG för fyra år sedan. På eftermiddagen blev det lugnare, och tyngdpunkten flyttades från marknaden till föreläsningar och tävlingar, båda med inslag av celebriteter i någon mening, Nintendo-SM-vinnare till exempel. Jag fick själv möjlighet att medverka i en bokstund tillsammans med de andra spelboksförfattarna.

Förutom att mässan i sin helhet blev så lyckad så finns det en rad andra glädjeämnen: Min bokförsäljning gick över förväntan. Spelsamlarbloggen bröt med 214 sidvisningar under gårdagen igenom 50000 sidvisningar totalt. Tävlingarna i Tetris avgjordes i Tetris & Dr. Mario till SNES, ett ypperligt versionsval enligt mig; den enda versionen jag tycker är ännu lite bättre är Tetris DX till Game Boy Color, vilket står i Spelsamlarboken. Mina tåg gick nästan på minuten enligt tidtabell. Det var shortsväder.

Mitt bord. Som synes ligger spelen inte i skyddsboxar, eftersom Retrogameprotectors inte lyckades leverera inom tre dygn efter att jag la min beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar