måndag 1 september 2014

Bloggen tre år

Bloggen har nu funnits i tre år (och några dagar) och med anledning av det kommer här ett inlägg om hur besökssiffrorna ser ut. Det är nu inte långt till 50 000 sidvisningar sedan starten.
  

Årtalen är förstås tokiga, men det är så det ser ut på statistiksidorna, det är mycket som är fel och konstigt. Diagrammet visar sidvisningar månadsvis med början augusti 2011. Mest välbesökt har bloggen alltså varit de två senaste månaderna.

Det kan också vara kul att titta på besökarnas fördelning på världens länder.Mest populär är bloggen i Sverige med cirka 80 % av alla sidvisningar. Sen kan man ju tycka att grannländerna borde följa, men det är alltså USA, Tyskland och Ryssland som är tvåa, trea och fyra. Först därefter kommer Norge med en hundradel så stor publik som i Sverige. Bloggen har i Tyskland länkats från bland annat snes-forum.de, så där finns det viss rimlighet i siffrorna, men för Ryssland finns inte motsvarande relevanta trafikkällor. Inte heller för Ukraina, Indien (som ligger helt och hållet norr om ekvatorn, vilket innebär att hela läsekretsen finns på norra halvklotet) och Frankrike. Sidvisningarna från länderna utom Nordeuropa och Nordamerika kan nog till stor del vara någon form av spam; då och då dyker diverse obskyra trafikkällor upp i samband med ett stort antal besök från oväntade länder.

På utvecklingsområdet så har jag funderat på att ha en gästbok av något slag, där besökare kan skriva typ ”longson was here” och där man kan se vilka kända och okända samlare och andra som har hittat hit. Jag har också tänkt på en länksamling i högerspalten med relaterade bloggar såsom GamingGrannar, men jag har lite dålig koll på vilka som finns (GG är i själva verket en ren Youtube-kanal, alltså vlogg snarare än blogg, och Spellådan, Herr Sentimental och Den allvarsamma leken (vad nu Hjalmar Söderberg har med saken att göra) har inte blivit långvariga, eller har åtminstone vid det här laget slutat att uppdateras). Och så blir det kanske en presentation av mig.  

Det fjärde mest populära landet att läsa Spelsamlarbloggen i.


3 kommentarer:

 1. Tänkte sälja mitt nintendo 8-bit och hittade denna blogg! Tänkte att jag kanske kan få lite tips på var jag ska sälja och värde.
  Det jag har är en konsol i originalkartong med spelet super Mario bros 3. (Fint skick) Har även några spel i kartong med manual på svenska: super Mario bros, talespin, ducktales2, kirbys adventure, papperboy. Har även engelska spelet king of kings. Alla spel är i fint skick och många kommer från Bergsala. Vet du ungefär vad detta kan vara värt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både Duck Tales 2 och Kirby's Adventure hör till de mer värdefulla spelen, så de råder jag dig att sälja separat på auktion. Om du är bekant med Tradera så är kanske det att föredra, annars når du i stort sett samma köpare på sndb.se.

   Radera
 2. Tack för hjälpen! Lägger ut det på tradera!

  SvaraRadera