lördag 29 mars 2014

Nära tryckning för nya Spelsamlarboken

En ny utgåva av Spelsamlarboken tar form och ska börja säljas på Retrospelsmässan eller strax före. Arbetet är nu inne i slutfasen (det innebär: omslag, korrekturläsning) och boken kan snart skickas i tryck. Detaljer om boken ser i sin mest kortfattade form ut så här:

Hårdpärm
148x210 mm
Färgtryck
166 sidor
200 kronor
978-91-637-5417-3

För att utveckla ovanstående så är boken något bredare än sin föregångare, drygt 30 sidor tjockare och 50 kronor billigare. Priset 200 kronor kommer att gälla på Retrospelsmässan, men också när boken senare säljs på bland annat Tradera. Boken kommer även att säljas av internetbokhandlar och då sätts priset av dem.

Så hur skiljer sig boken från sin föregångare? I stora delar har jag inte haft något att ändra eller lägga till, till följd av ett grundligt arbete från början. Värderingstabellerna har självklart genomgått en stor förändring vad gäller värdena, och i NES-delen har jag också infogat de försäljningssiffror från Bergsala som ursprungligen presenterades i NES-XX-SCN. Däremot saknas motsvarande siffror för SNES, eftersom Bergsala inte har lämnat ut dem, kanske för att det kräver för mycket arbete att ta fram dem, kanske på grund av något annat, jag vet inte. Jag har i alla fall fört en dialog med Bergsalas vd som ett tag såg ut att kunna ge resultat men som nu är avslutad. Utöver ändrade värden har det alltså tillkommit cirka 30 sidor till följd av dels nya avsnitt, dels tillägg i tidigare. Det har även tillkommit ett register längst bak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar