tisdag 28 januari 2014

Supernes.se blir en del av sndb

Supernes.se stängs ned och sndb blir ny bas för SNES-samlarna. Därmed intar sndb något av en position som hela Sveriges spelsamlarforum. Den tidigare uppdelningen i ett forum per konsol, eller en konsol per forum, ser nu ut att upphöra. NESdb, forumet som tidigare överskuggade Supernes.se rejält, stängdes ned vid årsskiftet till 2014 och innehållet flyttades till sndb. Därmed står sndb nu ensamt under ”Rekommenderade spelsamlarforum” längst ned på sidan (eller bloggen), för närvarande med en logotyp som snart är inaktuell. Supernes.se lyckades nå en bit över 200 medlemmar, men hade låg aktivitet.

2 kommentarer:

  1. Wow! Jag hade inte en susning att NESdb stängts ner, mycket mindre att det /fanns/ ett forum som hette Supernes och därmed heller aldrig hört talas om "sndb". Om det är rikets främsta spelsamlarforum kan jag inte bedöma, men det torde finnas rätt många spelsamlare, speciellt av andra format än Nintendos, som aldrig hört talas om dessa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. sndb är väl rätt så svårhittat via sökmotorer, en negativ konsekvens av uppbrottet från NESdb. Jag kan tänka mig att aktiviteten på forum för övriga format, som vintagegames.se, någorlunda överensstämmer med aktiviteten i de kategorierna på Tradera. I så fall står sndb för lejonparten av den samlade forumaktiviteten. Samlare av andra format är också välkomna till sndb, det finns avdelningar för annat än Nintendo.

      Radera