torsdag 26 december 2013

NESdb i sovläge, Bowserattack väntar


Senast jag skrev om NESdb handlade det om att forumet var på god väg att bli Town, alltså att få 2000 medlemmar. Nu har det däremot dykt upp mörka moln som gör det svårt att se 2000 medlemmar i närtid. För att fortsätta Sim City-metaforiken så har mannen som håller i handkontrollen, BelfegorC4, tryckt på sovknappen; sedan en vecka tillbaka går det inte att registrera nya konton på NESdb.

Belfes lägesval.

Sovläget kan i Sim City vara motiverat när man ska bygga nytt, så att infrastruktur och allt finns på plats när det är dags för inflyttning, men det BelfegorC4 har i kikaren är snarare jämförbart med en Bowserattack. Forumet stängs den 1 januari 2014 och försvinner då från NESdb.se. Kvar på NESdb blir databasen och inte så mycket mer. Forumet kommer att öppna på annan plats, men skadan det åsamkas, som bland annat inbegriper osäkerhet och minskad medlemstillväxt, kommer sannolikt att vara i paritet med den vid en Bowserattack.

Vad som väntar forumet på NESdb.
 
Men om NESdb delas, är det inte snarare att likna vid ett jordskalv som delar en stad i två delar med en djup klyfta emellan? Jo, kanske det, men nu fungerar jordskalv i Sim City inte så att det skapas sprickor eller klyftor i marken. Istället skakar allt och skadorna fördelas rätt så jämnt över staden. När Bowser drar fram så bildar han en fåra av ödeläggelse.

NESdb-forumet är centralt för spelsamlarna både som forum och marknadsplats och har stark anknytning till bland annat Retrospelsmässan. Man kunde tro att en sådan institution var stabil, men nu går alltså forumet och NESdb skilda vägar.

Bowser hugger in på C-toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar