onsdag 3 juli 2013

Creeper ger utslag

Jag har sedan lång tid tillbaka haft Creeper och Mediacreeper aktiva på bloggen, med länkar längst ned, men i avsaknad av resultat har jag funderat på att ta bort dem. När jag så kollade bloggstatistiken häromdagen såg jag för första gången en länkning från Gnuheter, och förstod att Creeper hade registrerat något. Så här såg det ut (klicka på bilderna för full storlek):


Och på Gnuheter fanns min blogg mycket riktigt med:


Bloggens statistik stämmer väl överens med informationen från Creeper:Diagrammet visar antalet sidvisningar varje timme under en vecka, och på bilden till vänster är markören placerad på den sista timmen den 29 juni (inga besökare på bloggen då). På bilden i mitten (nedanför de andra) är timmen mellan 3 och 4 på natten till 30 juni markerad, och då ska bloggen ha visats tre gånger, lika många som syns hos Creeper. På bilden till höger timmen därefter, mellan 4 och 5, och då registrerades 15 sidvisningar, alltså fyra stycken utöver de som syns hos Creeper.

I presentationen av Creeper står bland annat följande att läsa: ”Syftet är att försöka tillföra något till diskussionen om övervakning i den pågående debatten om integritet och FRA:s övervakning av den svenska allmänheten.” Creeper är alltså konstruerad för att bevaka myndigheter och det var Rikspolisstyrelsen som blev först med att ”ertappas” med att läsa om spelsamlande, mitt i natten nu i helgen. Fast nu ligger väl Rikspolisstyrelsen i Kiruna, och där är det ju ”dag” dygnet runt så här års.

Så ni som har blogg eller hemsida själva, ta gärna en närmare titt på Creeper och Mediacreeper. De är enkla att aktivera (bara att kopiera HTML-koden) och kan tillföra intressant information till din besöksstatistik samtidigt som deras information blir mer heltäckande och användbar med fler anslutna.


Tillägg: Rikspolisstyrelsen häromdagen var ingalunda först med att fastna hos Creeper, visar det sig. Spelsamlarbloggen har i själva verket besökts mer än 50 gånger och först var Kriminalvården redan i juni förra året, men det var först den gångna helgen som Creeper/Gnuheter gav trafik till bloggen. även Mediacreeper har registrerat ett fåtal besök. Där ser man!

2 kommentarer:

  1. Hej Sebastian!
    Har du eller vet du någon som skulel kunna tänkas inneha ett ex av nr 13 och 14 av NIntendo Videospelsklubb magasin (det första kvadratiska som kom från Bergsala)
    //Anders

    SvaraRadera
  2. Det är alltså de två sista numren av klubbtidningen du är ute efter, utgivna i mars respektive maj 1990. Är det något du vill kolla i tidningarna eller vill du köpa dem? En köpesannons på NESdb är min rekommendation.

    SvaraRadera