fredag 19 april 2013

Kort om lite olika saker

Besöksstatistiken för bloggen utvecklas positivt. Aktuell statistik ser ut så här (klicka för att förstora):


Diagrammet visar besökare (sidvisningar) per månad sedan starten och 15 493 är det totala antalet sidvisningar. Nedgången i slutet av diagrammet beror på att det som visas är april så här långt. Med cirka en tredjedel kvar av månaden pekar det alltså mot fortsatt ökning. Underligt nog visar diagrammet 2010 när det ska vara 2011. Spelsamlarbloggen fanns inte 2010.

Min videosamling med rekord i F-Zero X är nu komplett efter 1’22’’660 på Port Town och rekorden finns samlade på en egen sida. Skakigheten i samband med målgången och därefter beror på att en hund kom och intervenerade mot slutet av loppet. Att försprånget till det bästa spöket (1’23’’312) krymper på upploppet beror helt och hållet på att den sista dykningen utfördes bättre av spöket; det finns nämligen ingenting man kan göra för att öka farten den sista biten, utan farten tar man upp i den attackerande dykningen och sedan handlar det bara om att förlora så lite fart som möjligt. Och hur hög fart man kan få upp i dykningen är beroende av hur högt upp i luften man når, vilket i sin tur bestäms av vad man gör på vägen fram till det stora hoppet. En missad fartpil där, eller dålig fart ut från den föregående kurvan, gör alltså att farten blir lägre ända in på nästa varv. Det är alltså mycket som ska falla på plats och rekordet på Port Town får jag nog säga var det svåraste av alla att slå.

NESdb gjorde för ett tag sen en gallring bland sina medlemmar och då sjönk antalet från cirka 1200 till knappt 1000, när medlemmar som inte hade skrivit något inlägg togs bort. I skrivande stund ligger medlemsantalet på 1051, och då är antalet alltså inte uppblåst. SuperNES.se har inte gjort motsvarande gallring vad jag vet och har nu 160 medlemmar, vilket är fler än det totala antalet trådar på det forumet.

Retrospelsmässan närmar sig. De två föregående mässorna 2012 och 2011 har jag haft bord och sålt Spelsamlarboken, men den här gången kommer jag att vara där som besökare. På den första Retrospelsmässan 2010 var jag också besökare och då var jag med i en tävling i Super Mario Kart. Det spelet återkommer nu som tävlingsspel och det är en tävling jag ser fram emot. Jag kommer ihåg från tävlingen 2010 att en av deltagarna frågade om superstart medförde diskvalifikation, men det var helt enkelt ingen som lyckades med det till en början, konstigt nog. Jag valde Donkey Kong Jr på en bana som passade bättre för någon med bra acceleration, men nu kommer första omgången att avgöras på Mario Circuit 1 och då är det förmodligen dumt att välja någon med lägre toppfart. Å andra sidan förstör ett rött skal mycket mer för Bowser eller Donkey Kong Jr, och man kan nog inte räkna med att helt slippa sådana. Man kan i vilket fall inte ta något för givet i Match Race; bra rekord i Time Trial är inte mycket att förlita sig på. Här är emellertid en video där jag kör Time Trial på Mario Circuit 2, för en tävling på NESdb förra månaden.

Collra öppnar nästa vecka. Jag hoppas på många medlemmar i gruppen TV-spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar