måndag 4 mars 2013

Joker Cup avverkad

De sex banorna i Joker Cup är troligen de som jag har spelat minst av alla banor i F-Zero X, oavsett om det gäller GP Race eller Time Attack. Jag har länge haft som mål att alla mina rekord i Time Attack ska finnas på video, men i Joker Cup var inget av rekorden inspelat tidigare. När jag nu föresatte mig att slå rekorden kunde banorna avverkas i rätt så snabb takt, och de nya rekordloppen finns nu inspelade och upplagda på Youtube.

Med de sex banorna i Joker Cup ser den aktuella listan över inspelade rekord ut så här, cup för cup, med länkar till respektive video på Youtube.

Jack Cup

Queen Cup

King Cup

Joker Cup

På Rainbow Road blev rekordet slaget med knappt en halv sekund. Banan är förresten densamma som i Mario Kart 64, men går på mindre än halva tiden här. Rekordet på Devil’s Forest 3 var ganska svårslaget och jag behövde pausa precis före målgången för att försäkra mig om att rekordtiden skulle underskridas.

På Space Plant hade jag först mycket besvär med avåkningar när jag körde Night Thunder, så jag försökte med flera andra farkoster och lyckades också slå rekordet, med Little Wyvern. När jag sedan fick ett bra lopp med Night Thunder var tiden flera sekunder bättre än med Little Wyvern.

På Sand Ocean 2 var min plan var att på topplistan få mitt namn följt av datum för rekordet, vilket skulle kräva fem lopp bättre än det gamla rekordet och dessutom bra timing med målgången i flera lopp. Platserna 1-3 skulle alltså upptas av SEB, AST och IAN, medan platserna fyra och fem skulle bilda ett sexsiffrigt datum. Det är förklaringen till IAN på tredje plats och 130 på sista platsen, men jag övergav planen och fortsatte till Port Town 2. Där var de fem bästa tiderna 1’51, 1’52, 1’53, 1’54 och 1’55, så det kändes synd att förstöra det mönstret. Tyvärr blev nya rekordet inte 1’50 utan 1’51, bara några tiondelar bättre än det gamla (och skakig video). På Big Hand blev rekordet slaget med god marginal.

Tyvärr finns det ”inget” (mycket lågt) ljud i videorna, men ljudet blir dåligt även om volymen är högre. Jag kanske skulle lägga till någon musik istället, Nightcore borde passa.

Banorna som återstår är Mute City och Port Town på Jack Cup, Red Canyon och Devil’s Forest 2 på Queen och Fire Field och Sector ß på King. Bara sex banor alltså, lika många som jag nu klarade på Joker Cup, men några av rekorden känns nästan onåbara. När jag har provat Port Town på sistone har jag som bäst kommit ner på 1’26-1’27, och jag begriper inte hur jag har kunnat göra 1’22, men det måste handla om hur man landar efter det stora hoppet, hur mycket fart man får med sig där.

På Mute City är andratiden, det tidigare rekordet, gjord med Twin Noritta och det är mycket svårare att göra den tiden med jumper än några tiondelar bättre med slider. När jag ska slå rekordet kommer jag att köra sliding (Blood Hawk eller Night Thunder) men den bästa prestationen kommer antagligen att förbli det gamla rekordet med Twin Noritta. Rekordet på Devil’s Forest 2 är också lite speciellt eftersom det slutar på 666. Hur episkt är det inte med tusendelarna 666 – på djävulens bana! Men det får bli en episk andratid istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar