torsdag 1 november 2012

Uppsamlingsheat för sista veckan i oktober

Eftersom genomgången av Traderas spelmarknad under september och oktober gjordes redan 25:e oktober, gör jag här en ganska kort genomgång av intressanta försäljningar på Tradera under sista veckan i oktober.

I de mindre kategorierna finns det i princip inget som är värt att lyfta fram, kanske Playstation-spelet Lomax för 1225 kronor. Tre Vectrex-paket har sålts för mellan 1575 och 2758 kronor. Amiga-spelet Moonstone nådde upp till 1100 kronor, men så var det också nytt och inplatat.

I SNES-kategorin noteras ett nytt rekord för Terranigma, som tumba4444 köpte av Sylvester56 för 5500 kronor. Inplastat EUR/UKV förstås, dvs brittisk version, även om säljaren skrev SCN i rubriken. Ett Secret of Mana som ser ut att vara HOL (Holländsk version) eller ett hopplock har sålts för 1525 kronor, dvs värderat som ett SCN-exemplar. Ett komplett Mega Man X2 i kvalitet 8 (enligt min bedömning) såldes för 2799 kronor, med högt utropspris bara 100 kronor under slutpriset.

Bland NES-spelen utmärker sig framförallt ett R.C. Pro-Am II för 5300 kronor och ett The Flintstones – The Surprise at Dinosaur Peak för 4150 kronor. Min kvalitetsbedömning av dessa båda spel är 6 på R2 och en god fyra alternativt en dålig sexa för FT (vid en första anblick ser det ut som att det står ”KASTA” på insidan av kartongens flik, men nej det är ingen bra idé att kasta kartongen). Köparen av R2 är Einherjer7, som annars är känd för att betala dyrt för ESP-spel med A4-manualer.

I kategorierna Xbox 360 och Playstation 3 finns det inget märkvärdigt som jag vill lyfta fram. Eller okej då, en Sonic Generations Anniversary Collector Box till PS3 för 1525 kronor är ändå lite speciellt. Säljaren clie_TopSkickCompleteWizSpine uppger att det finns endast 8000 tillverkade exemplar.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Undrar en sak angående det inplastade Terranigmat som såldes. Du skriver inte att det är SCN, men varför står det "Imported by bergsala" på kortsidan? Vet man något om detta? Har sett Terranigma med Svensk A4-manualer? Min egen teori är att Bergsala importerade spelen sen tog bort plasten och stoppade in en A4-manual och skickade till butikerna. Sen blev några över som dom aldrig tog bort plasten på, och det är nu dom som man ser.

  Eller vet du mer? vore kul att reda ut detta!

  Tack för en fin blogg // Danne

  SvaraRadera
 2. Hej.

  De inplastade exemplaren av Terranigma är förmodligen sålda i Storbritannien från början. Många av dem kommer från Mattias Möllers Retrosuperstore, och det är inte troligt att de är köpta från Bergsala. Förutom Bergsala står på kartongen även THE Games, som distributör för de brittiska öarna. Detta ser man även på de allra flesta svensksålda spelen till Nintendo 64, och Terranigma kom till Sverige bara några månader före Nintendo 64. En och samma version av kartongen i Norden och Storbritannien alltså, det gäller både för sena SNES-spel och nästan alla spel till Nintendo 64. A4-manualer stoppades i av Bergsala när det inte fanns manual på svenska. Var spelen inplastade så fick plasten förstås avlägsnas, men det var inte nödvändigt att öppna kartongerna för att stoppa in A4-manualerna.

  Sebastian

  SvaraRadera
 3. Intressant, köpte själv ett inplastat av någon "butik" på tradera har dock glömt vilken det var. (kommer ihåg att jag slog till direkt på "KÖP NU")

  Men då kan man väl säga att det inte finns några SCN Terranigma? Utan bara UKV med Svensk A4-Manual?

  De inplastade är så nära SCN man kan komma, utan A4-manualen eller?

  Danne

  SvaraRadera
 4. Precis. EUR/UKV för att förtydliga. Kassetten är EUR, kartong och manual UKV. Fast den versionen är inte ett självklart val. Jag vet flera samlare som föredrar AUS-versionen (från Australien) som har ljus bakgrund.

  Sebastian

  SvaraRadera