lördag 31 mars 2012

Angående uppdateringsfrekvensen

Hur ofta är det motiverat att titta in på Spelsamlarbloggen? Det beror på vad man är ute efter. Den senaste veckan är de tre mest lästa inläggen alla publicerade i november förra året, även om sidvisningarna för varje enskilt inlägg förstås ändå är betydligt färre än för ”förstasidan”. Hur som helst så visar besöksstatistiken att gamla inlägg är populära och uppenbarligen används för referenser. Därmed kan svaret på den inledande frågan vara: närhelst man behöver kolla upp något av det jag har skrivit om, till exempel vilka som är de dyraste spelen (i faktiska affärer eller i min värdering).

Är det istället nya inlägg man är ute efter så är intervallen mellan dessa inte alltid så jämna, men några inlägg per månad (minst tre, mest fem) har det i alla fall blivit hittills. Samtidigt ökar antalet sidvisningar stadigt, vilket tyder på att allt fler spelsamlare (och andra intresserade) upptäcker bloggen. Detta är i sin tur sannolikt ett resultat av en successivt mer fördelaktig placering vid sökningar på Google, varifrån många besökare kommer. Någon annan förklaring är svår att se, när antalet sidvisningar fortsatte att öka i mars trots ringa uppdatering under månaden.

Månad för månad ser besöksstatistiken ut så här:

Augusti: 15
September: 90
Oktober: 98
November: 263
December: 276
Januari: 285
Februari: 486
Mars: 657

Även de två mest lästa inläggen har lästs mycket sedan senast. Dyraste SNES-spelen i faktiska affärer har nu 206 visningar, och Dyraste spelen i faktiska affärer 199.

Tycker man som nytillkommen bloggläsare att det är väl långt mellan uppdateringarna, kan man förslagsvis börja med att läsa igenom tidigare inlägg (i det så kallade bloggarkivet). Man kan också komma med egna frågor. Är de bra och intressanta kan det hända att jag gör svaret till ett eget inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar