tisdag 31 januari 2012

Besöksstatistik, 1000:e sidvisningen och sidor som länkar hit

Häromdagen passerade det totala antalet sidvisningar på Spelsamlarbloggen 1000 sedan starten i augusti i fjol. Statistiksidorna visar även att antalet sidvisningar har varit stigande för varje månad enligt följande:

Augusti: 15
September: 90
Oktober: 98
November: 263
December: 276
Januari: 280

Januari kan förstås få ytterligare besökare eftersom månaden vid tidpunkten för publiceringen inte är slut. Besökarna kommer liksom tidigare i stor utsträckning från NESdb och Tradera, där jag har lagt in länkar hit, men även google.se skickar hit många. Vanliga sökord är alias på olika Traderasäljare, som jag nämner i inläggen om de dyraste spelen bland annat. Några spamsidor finns också bland de länkande webbadresserna, vilket gör att det egentliga besökarantalet är något lägre. En titt på vilka länder besöken kommer ifrån (de fem vanligaste) ger en fingervisning om läget:

Sverige: 841
Ryssland: 67
Tyskland: 41
USA: 30
Ukraina: 10

Sidvisningarna i Ryssland och Ukraina är antagligen uteslutande gjorda av spamsidor.

De tre mest lästa inläggen, med antal sidvisningar, visar att två inlägg dominerar stort:


Det vore förstås önskvärt att ha fler relevanta sidor som länkar hit, till exempel andra bloggar. Om jag ser att det kommer besökare från andra sidor så kommer jag att länka till dem också. Länkbyte tenderar att komma alla till gagn.

2 kommentarer:

 1. Hej! Det vore intressant att läsa en artikel om fenomenet game-world på tradera, om du skrev en! Jag är helt förbluffad över mängden spel han/de säljer och inkomsterna de måste dra in!

  SvaraRadera
 2. Hej David.

  Game-world ser jag som en utmärkt leverantör av billiga tyska spel till den svenska marknaden. Bara antalet sålda NES-konsoler uppgår till 78 stycken de senaste två månaderna (länken går till game-worlds avslutade annonser i kategorin Spelkonsoler - NES). Det är drygt 30 procent av alla NES-konsoler som såldes på Tradera. Helt klart håller game-world nere priserna på NES-konsoler, som inte kostar mer än cirka 300 kronor inklusive anslutningskablar och handkontroll. Jättebra för alla som vill ha en NES bara för att spela, och bra för spelkulturen.

  Totalt har game-world drygt 9000 avslutade försäljningar de senaste två månaderna. Sorterar man försäljningarna efter pris och går till sidan i mitten ser man att medianpriset ligger på 37-38 kronor. Bland de dyraste objekten är det cirka 60-70 stycken som har sålts för över 500 kronor. Helt klart säljer game-world för stora summor, och uppenbarligen går det fortfarande att köpa upp stora mängder spel billigt i Tyskland. Samtidigt innebär det låga medianpriset att en stor del av intäkterna går till Tradera, som är ett mycket välmående bolag med mer än 100 miljoner kronor i likvida medel.

  Game-world hette tidigare Retrosuperstore och kan längre tillbaka härledas till säljaren "M.Möller" på iBazar.

  SvaraRadera