tisdag 22 november 2011

Besökssiffror och undersökning

Det har blivit dags att presentera lite statistik för Spelsamlarbloggen. På de rikliga statistiksidorna som jag har tillgång till kan jag bland annat se antal sidvisningar, vilka sidor besökarna kommer hit ifrån och vilka inlägg som är de mest lästa.

Antal sidvisningar per månad ser ut så här sedan starten: augusti 15, september 90, oktober 98 och hittills i november 158. Det är förmodligen i någorlunda paritet med mina Traderaauktioner de senaste månaderna. I alla fall så har mina nu aktiva auktioner haft drygt 100 besökare sammanlagt.

Det finns förvisso en länk till bloggen i mina Traderaauktioner, men de flesta besökarna kommer inte därifrån utan från NESdb. NESdb är ohotad etta och följs i tur och ordning av Google, Terebi Ge-mu och Tradera. Vanligaste sökorden för dem som hittar hit från Google är ”spelsamlarbloggen” eller ”nintendo årsredovisning”. En sida som ännu inte syns som så kallad ”trafikkälla” är Supernes.se, men jag har precis fixat ett par länkar därifrån. Supernes.se är ett forum som liknar NESdb, men aktiviteten och antalet medlemmar är väl knappt en tiondel av NESdb:s.

Mest lästa inläggen på bloggen är Dyraste spelen i faktiska affärer, Nintendos räkenskaper: vinst 30 år i rad och NES 25 år i Sverige. Flera inlägg är även postade i sin helhet på NESdb:s forum.

Än så länge ser det ut att vara fler som har köpt Spelsamlarboken än som har läst Spelsamlarbloggen; antalet sidvisningar är ju inte lika med antalet besökare, eftersom en besökare kan återkomma (göra sidvisningar) med jämna mellanrum.

Med detta känt vill jag veta hur många av bloggens läsare som har köpt eller läst Spelsamlarboken. Jag har startat en undersökning här till höger på sidan. Undersökningen är öppen i två veckor framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar